Legendarische Riva met Lamborghini motoren

Bron: Nautica, 2014

De Riva Aquarama Lamborghini werd 45 jaar geleden gebouwd in opdracht van Ferruccio Lamborghini, stichter van het prachtige Italiaanse sportwagen merk. De motorboot is de snelste Aquarama in de wereld en is vorig jaar in Nederland volledig gerestaureerd in haar oorspronkelijke staat. Een Nederlandse Riva verzamelaar spoorde de boot enkele jaren geleden op en liet haar bij Riva World in Uithoorn restaureren.

3 jarig project

Het project duurde in totaal drie jaar, waarbij de Aquarama werd teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. De houten romp werd hersteld, geschuurd en niet minder dan 25 coatings werden aangebracht. Het houten interieur werd gerepareerd en de stoelen werden opnieuw gestoffeerd in het beroemde Riva design. Daarnaast werden alle knoppen en schakelaars gedemonteerd, gerepareerd en opnieuw geïnstalleerd. De verschroomde delen kregen een nieuwe poetsbeurs, waardoor het schip blinkt als nooit tevoren.

Lamborghini motoren

Het belangsrijkste onderdeel van de restauratie waren natuurlijk de twee Lamborghini V12 motoren, die uit de allereerste Lamborghini ooit gemaakt komen: de 350 GT. De twee prachtig klinkende Lamborghini 4,0 V12s leveren 350pk per stuk en zijn uitgerust met zes dubbele Weber carburateurs (twaalf in totaal) met een toerengebied tussen de 700 en 5000 rpm.

Samen geven ze de Riva Aquarama Lamborghini een topsnelheid van rond de 48 knopen (89 km/per uur), normaal gesproken hebben reguliere Aguaramas van Riva 40 knopen met twee V8-motoren als standaard uitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *